2012. január 21., szombat

Erőhelyek a magyarok földjén

1293702767_35_ft431_ley1.jpg

Az erőhelyek az úgynevezett szent tér kategóriájába tartoznak, hiszen ott magasabb rezgésű és erősebb energiák vannak jelen, mint máshol. Szentté azonban csak akkor válik, ha az ember ezt felismeri, és tudatosan arra használja, hogy ott kapcsolatba lépjen ezekkel a nagy energiákkal.
A természetben rengeteg erőhely van, ahol különböző minőségű és erősségű energiákat észlelhetünk. Általában az egyéni érzékenység dönti el, hogy kinek melyik a megfelelő, ki, mit él át ezeken a pontokon. Erőhely lehet egyébként a tengerpart, egy szikla, de akár egy szép kert is. A saját erőhelyünket úgy találjuk meg, ha megfigyeljük, hol érezzük magunkat jól, hol esik jól időzni, hol töltődik fel lelkünk, szellemünk, és hol enyhülnek testi bajaink.

Régi tapasztalat az is, hogy azokon a helyeken, ahova sokan járnak gyógyulást remélve, lágyabb, inkább az érzésekre, érzelmekre ható, finomabb energiák tapasztalhatók meg. A magasan fekvő, nehezen megközelíthető helyeken, ahová kevesen jutnak el, erősebb, tisztább, elsősorban a tudatra ható energiák működnek.
Az ősi tudás nyomában Őseink – akik még sokkal szorosabb kapcsolatban voltak a természettel, mint a ma rohanó embere – könnyebben felismerték az ilyen helyeket. Megfigyelték, hogy
az ilyen tájakon a növényzet dúsabb, egészségesebb, magasabb, az állatok nagyobbak, a vizek tisztábbak, a levegő lágyabb, no és persze az ott élő emberek békésebbek, nyugodtabbak voltak.
Más esetben csodás jelek utaltak a hely különlegességére. Aradi Lajos Pilis-kutató szerint elterjedt volt az a hit is, mely szerint egy varázserejű állat egy egész nemzetet vezethet a csodálatos vidékre. Erre a magyar mondavilágban is akad példa, gondoljunk csak a turulmadár vagy a csodaszarvas legendájára.
A régebbi korok emberei a templomokat is olyan helyekre építették, ahol a legnagyobb pozitív energiák összpontosultak, hogy a hívők a szentélyben emelkedettebb lelkiállapotba kerüljenek.
Ha manapság valaki fel szeretne töltődni vagy újra vissza szeretne találni a természetbe, nem kell mást tennie, mint felkeresnie egy magyarországi erőhelyet, és ott feltöltenie lemerült energiaraktárait.

Andocs,
Badacsonytomaj,
Búcsúszentlászló,
Bodajk, Budakeszi,
Budapest – Gellérthegy,
Csatka,
Csobánka,
Dobogókő,
Dömös,
Egerszalók,
Esztergom,
Fertőszentmiklós,
Gencsapáti,
Gyöngyös,
Hédervár,
Gyula,
Kaposszerdahely,
Kékkő,
Mártaszentimre,
Petőfiszállás,
Röjtökmuzsaj,
Sümeg,
Szigetvár,
Székesfehérvár,
Varsád,
Vác,
Vértessomló,
Visegrád,
Zirc.

A Magyarországon található Szent György-vonalak, ide érdemes ellátogatni:
– Majki remeteség
– Pilisszentkereszttől nyugatra a cisztercita kolostor romja
– Pilisszentiváni Ördög-szikla
– Dömös mellett a Vadálló-kő
– Csodafa kápolna, mely szintén nem messze Dömöstől épült


Az ősi elképzelés szerint Szent György-vonalak vagy más néven sárkányvonalak hálózzák be a Földet. Kialakulásuk a Föld mágnesességére vezethető vissza. Ezek egyfajta rezgések, energiarendszerek. Ahol a vonalak keresztezik egymást, azok az akupunktúrás pontok, hasonlóan az emberi test akupunktúrás pontjaihoz. A töbszörös metszetek egyben szakrális, szentnek tekintett helyek.
Az energiakoncentráció hatalmas ezeken a területeken. Olyan erős az energetizáló tér, hogy pár perces ott-tartózkodás során képes feltölteni auránkat. Lakni ezeken a helyeken nem egészséges és nem ajánlott, a túl sok energia nem kezelhető az ember számára. A Kárpát-medencének egyedülállóan kitüntetett szerepe van a Szent György-vonalak rendszerében, itt ugyanis az akupunktúrás pontoknak olyan sűrűsödése fedezhető fel, amely páratlan a Földön. Elsősorban templomokat, bazilikákat építenek ilyen pontokra. A papok a szent helyek építése előtt bemérték e vonalak találkozási pontjait, és meghatározott helyekre építették a templomokat. Hogyha hosszú ideig szeretnénk tartózkodni ilyen energetikai pontokon, az túltöltődéshez vezethet, melynek hatására ingerültebbek, idegesebbek, feszültebbek leszünk. A gyerekeknél túlzott aktivitás, állandó mozgáskényszer jelentkezhet túltöltődöttség esetén. A Szent György-kereszteződésekhez általában katedrálisokat építenek, míg a Ley-kereszteződéshez templomok oltára épül.

Magyarországon további fontos helyek; Gyula- a legerősebb energiaközpont, itt megjelennek a gyógyforrások is - Szentendre, Lenti, Százhalombatta, Bélapátfalva, Esztergom, Tata. Szentes - ahol öt templom és a főutca is egy erővonalon helyezkedik el. Orgondaszentmiklós falu helyén mára csak két kunhalom maradt, a Kis-és Nagy Orgonda. Szintén híres a a püspökladányi Boldogasszony halom, melyen egy Árpád-kori kápolna maradványai láthatók.
Kiemelném még Kunágotát, ahol egy nagyon érdekes hiedelem él mind a mai napig. A közeli Cikó-dombról, azt tartják, ha valaki a tavaszi napéjegyenlőség éjszakáján kimegy oda, a tündérek elragadják a lelkét. Cikó a gólya népies elnevezése, és tudjuk, hogy a gólya a Rák havának, középső holdház jelzőállata, amely 90°-os szöget zár be a napéjegyenlőségi Kossal. Ekkor tetőzik az erővonalak erőssége, és ha ezt figyelembe vesszük, már nem is tűnik annyira fantazmagóriának mindez.



forrás: www.tudasbazis.eu

2012. január 17., kedd

Hogyan tudod tudatosan megtámogatni változásodat?


A felemelkedés folyamatában a 3D szén alapú testünk 5D szilícium alapú testté alakul. Ebben a folyamatban kiemelt szerepe van és lesz a kristályoknak is.
A kristályok információ és energiahordozók. Erős tudatosságuk támogatja az emberek személyes fejlődését. A kvarckristályok – azaz szilícium-dioxid kristályok[1] – egyik szerepe korunkban, hogy segítsék az emberi test átalakulását szén alapúról szilícium alapúra. A kvarckristály rezgése általában 12-szerese az ember rezgésszintjének, és 6-szorosára emeli annak a rezgését, aki a testén viseli azt.
A kristályok az alapot szimbolizálják (mint hogy már tudod, az 1D és a 2D világához tartoznak), s kiegyensúlyozzák a test energiáit.
A szén alapú test átalakulása szilícium alapúvá jelentős fizikai tünetekkel jár, pl. fokozott agyi kapacitás erős fejfájásokkal kísérve, váratlan fogyás, hízás, hátfájdalmak, a mellkas fájdalmai, bőrtünetek és a test méregtelenítésének minden tünete ide sorolható. Mindezek energetikai szinten zajlanak, hiszen a kristályosodás átvezet a Föld (3D) és a lélek (5D) síkja között.
Megváltozik az ételekhez való viszony is, a megszokott ételek émelygést, gyomorrontást okozhatnak.
Az elhízás klasszikus védekező tünet.
A kristályokat felhasználhatjuk ételeink védelmére is. Tegyük mellé őket 5-10 percre.
Lehetőség szerint kerüljük a mikrohullámú sütő használatát, amelynek erős sugárzása élettelenné teszi az ételt. Hasonló hatással vannak más elektromos berendezések is.
A konyhában fontos még, hogy üveg- és porcelánedényeket használjunk, mert a műanyag legyengíti és leszigeteli a kristályenergiákat.
Mind a húsételek, mind a növényi alapú ételek tartalmaznak az ember számára ártalmas rezgéseket. Minden étel feltöltésére és méregtelenítésére fordítsunk figyelmet. Áldjuk meg saját hitrendszerünk alapján ételeinket és italainkat.
A rózsakvarc a leginkább megnyugtató, gyermekek számára is kedves kő. Ivóvízbe, tonik készítésére ajánlott a hegyikristály, rózsakvarc, szodalit és az ametiszt. Az ametiszt nagyon magas rezgése ideges tüneteket okozhat.
Célszerű, ha az ember saját maga szerzi be az általa használt kristályt. Az a kő, amely rezonál az egyén rezgésével, vonzza leendő tulajdonosát. A gyermekek a legjobb példa erre. Belső intuíciójukból mindig azt a kristályt (vagy Bach-esszenciát, Indigó esszenciát vagy Kristály Fény esszenciát) választják, amelyikre adott pillanatban szükségük van.
Ha ajándékba vásárolunk köveket, „szelídeket” vegyünk, amelyek minden ember számára vonzóak, pl. a szívvel, szeretettel analóg rózsakvarc, ill. a hegyikristály, amelyek a teret is harmonizálják.
A kristályok sejtszintű gyógyítók.
Az alkalmazott kristály áldása a megfelelő tisztítás mellett élvezhető igazán. Mivel a kristályok fel is veszik és le is adják az információkat, gyakori tisztítást igényelnek. Ez lehet folyó víz, tengeri sós víz vagy tengeri só önmagában. A tisztítás ideje minimum 4 óra, ideális esetben 24 óra. Kerüljük a műanyag edény vagy tálca használatát. Földbe is áshatjuk, amikor is visszanyerik erejüket és feltöltődnek. A kristályokat a Nap is feltölti, megtisztítja. Kivétel ez alól az ametiszt, a holdkő és a lapis lazuli, ezek a kövek a napon sérülnek, a Hold fényénél töltődnek föl.
A kristályok használata mellett fontos, hogy lelki szinten oldjuk fel korlátozó energiamintáinkat, hogy helyet teremtsünk az új energiáknak.
A test szén alapúról szilícium alapúra történő változása intenzív folyamat, amely idővel egyre könnyebbé válik. Az érzékek kiélesednek, a látás, a hallás, végül a test minden reakciója ezt az érzékenységet mutatja.
A félelem oldásával és a terhek letételével ez a folyamat megállíthatatlanul zajlik tovább, a kristályok egyre emelik a rezgésszintet. A test sűrűsége a rezgésszint emelkedése folytán megváltozik, könnyű, rugalmas lesz.
A kristályosodás folyamata napjainkban jelentősen felgyorsult. Ehhez a folyamathoz táplálkozásunkkal is nagyban hozzájárulhatunk. A tudomány is foglalkozik újabban a szilícium fontosságával az emberi szervezettel kapcsolatban. Eddig főként az ipar használta ki a szilícium előnyeit, információtároló képességét, pl. a számítástechnika területén, ahol egészen apró kristályban tárolnak óriási mennyiségű adatot.
A szilícium a földön előforduló második leggyakoribb elem. Minden sejt létéhez nélkülözhetetlen, a sejtfal alkotóeleme. Az általunk ismert szilícium-dioxid, pl. a hegyikristály, stabil kristályszerkezet.
A növényvilágban található és az emberi szervezet számára hasznosítható formája az amorf szilícium-dioxid. Ez a szilícium-dioxid nem keményíti, hanem rendkívül rugalmassá és könnyűvé teszi a test szöveteit.
A táplálékok szilícium tartalmát illetően induljunk a piramis alapjától a csúcs felé haladva. Az alapon található élelmiszerekben kevés szilícium van, míg a csúcson sok. A legismertebb és leghétköznapibb forrás a paradicsom, uborka, burgonya, fokhagyma, kukorica, ananász, kapor, torma, mandarin, zöldbab, mazsola, amelyeknek a szilícium tartalma már említésre méltó.
A következő lépcsőfok a cékla, a spenót, búzakorpa és a rizs (teljes), amely már kétszer annyi szilíciumot tartalmaz. Gyerekeknél megfigyelhető a fokozott céklafogyasztás, hiszen alapvető szükségletüket elégíti ki. A spenóttal és céklával említhetjük egy lapon a banánt is. (Azonban a banán fogyasztását célszerű korlátozni magas káliumtartalma miatt. Túlzott fogyasztása felborítja a szervezet ionháztartásának egyensúlyát.)

Nagyon nagy lépés a piramis csúcsa felé az árpa és a köles. A köles szilíciumtartalma közel 30-szorosa az eddig felsorolt élelmiszereknek. Elkészítéséhez számos recept érhető el akár az interneten is.
A csúcson magasan a zab áll. A zabkorpa az, amelynek szilícium tartalma 100-szorosa pl. a cékla szilícium tartalmának. Elkészítése kevésbé változatos, ám egyszerű.
Ehhez nem árt tudni, hogy a szilícium felszívódását két tényező segíti.
Az egyik a C-vitamin, amely a gyümölcslé+gyümölcs+zabkorpa kombinációban, ill. a kalcium, amely a forralt tej-vagy kefir-zabkorpa összeállításban fejti ki hatását. A napi zabkorpa fogyasztás nagymértékű változást eredményez. A test láthatóan rugalmassá, erőssé, könnyűvé válik.
A mezei zsurló a növényvilág legmagasabb szilícium tartalmú tagja, 18% a kovasav-szilícium tartalma. Növénnyé alakult kristálynak is nevezik. A rend és a szerkezet megtestesítője.
A kovasav, amely szilícium tartalmú szervetlen sav, ad némi pluszt az ételeinkben bevitt szilíciumhoz képest. A szervezet ellenálló képességét növeli, a bőr szerkezetét nagymértékben javítja, regenerálja, erősíti a hajat, körmöt és a narancsbőr ellenszere. A csontszerkezetet, a porcokat, a kötőszövetet erősíti. A köszvény, reuma, gyulladások, TBC, hörghurut, vese és hólyagbetegségek, ödémák, epe és májbetegségek gyógyító növénye. Vérzéscsillapító. Alapvető a kollagén termelődéshez és újjáépíti a sejtmembránt.
Használata figyelmet követel. Két fontos dologra mindenképpen figyelni kell. A beszűkült veseműködéssel élő betegek és a súlyos szívbetegek kis mennyiségben fogyaszthatják. Növekedésben lévő csontok esetén túlzott bevitele okozhat deformitásokat.
Egészséges ember szervezetéből a többletet a vese kiválasztja.
További, szilíciumot tartalmazó gyógynövények: aloé, fehérmályva, citromfű, gingkó, hibiszkusz, ginzeng, csalán és orvosi zsálya, amelynek fogyasztása daganatos betegségek esetén különösen ajánlott.
Amikor az életmódunkat a szilícium alapú táplálkozás felé fordítjuk, tartsuk be a fokozatosság elvét. A húsmentes táplálkozást folytatók kétségtelen előnyben vannak, hiszen a hús ehhez az életformához nem járul hozzá, de vegyük figyelembe az egyéni alkati adottságokat, igényeket. Az igazi kihívás nem a hús, hanem a mesterséges adalékanyagok, mérgek, savak elhagyása az étrendből.
A tiszta víz szerepe ebben a táplálkozási formában domináns. A gyógyteák mellett még egyszer annyi tiszta víz fogyasztása szükséges. A szervezet napi igénye 2,5 – 3,5 l körül van.
A víz méltatlanul alulértékelt eleme életünknek. Az emberi test 70-75%-a víz, amely kristálytulajdonságokkal bír. Információhordozó, programozható közeg.
Ez a kristálytulajdonságú anyag alkotja testünk nagyobb részét, közvetíti sejtszintig érzelmeink, félelmeink energiáját is. Ez a tényező az, amelynek ismeretében a betegségek jelentős része megelőzhető lenne.
A japán tudós, Masaru Emoto [2] lefényképezte a vízkristályokat különböző hatásokra reagálva.
A víz központi szerkezete hatszög alakú, amely köré kristályforma rendeződik az adott információ minőségétől függően.
A félelem, az agresszió és főként a közöny által okozott hatások a vízmolakula teljes szerkezetét roncsolják, még alapjai sem maradnak épen. A szeretet, hála, együttérzés és más magas rezgésű szavak, érzelmek gyönyörű kristályszerkezetet mutatnak. Mindez utat mutat, hogyan bánjunk testünkkel és azzal a vízzel, amelyet nagy mennyiségben fogad be nap, mint nap.
[3] Amit még érdemes beszerezni azok a Schüssler sók. Igazából mindegyikre szükség lenne egy sorozat erejéig. A Schüssler féle biokémiai sók minden élő szervezetben megtalálhatók, nélkülözhetetlenek, és alapfeltételei az egészségnek. 12 fő sóvegyületet ismerünk, amelynek mennyisége, aránya a sejteken belül és kívül meghatározza a szervezetünk felépítését, működését. Ha az egyensúly felborul, különböző tünetek, betegség-állapotok alakulnak ki.
Ezek az ásványi sók természetes módon, táplálkozással nem vihetők be a szervezetbe, mert méretüknél fogva a sejtek membránján nem jutnak át. Így csak a vér és szövetközti nedv raktárai pótlódnak, sejten belül a hiányállapot megmarad. A hiányállapotoknak jellegzetes tünetei vannak, szerkezeti és működésbeli elváltozásokat okoznak. Ezek a jelek könnyen felismerhetők, diagnosztizálhatók, például az arcról.
Azonban sorozat 11. eleme a SILICEA, kovasav-siliciumot tartalmaz, tehát azt mindenképpen érdemes beszedni egy kúrát és időnként megismételni.
Mi a Siliceát és a C-vitamin port interneten a http://engelpharma.de oldalról szoktuk megrendelni.



[1] Szilicium-dioxidot tartalmazó kvarckristályok (a teljesség igénye nélkül): achát, ametiszt, citrin, fakvarc, füstkvarc, hegyikristály, kalcedon, krizopráz, mohaachát, moldavit, opál, rózsakvarc és a tigrisszem.

[2] Érdekes könyv Masaru Emoto könyve, mely Japánban végzett csodálatos munkáját mutatja be.
Címe: "The Messages of Water", magyarul: A víz üzenetei

[3] Forrás: kristalyprogram.blogspot.com/2009/02/kri...ilicium-szerepe.html




 



Forrás: Ébredés Háza Spirituális Közösség
www.omniverzum.hu

2012. január 15., vasárnap

Gondolatok gyógyító ereje


Meg kell értenünk végre teljes súlyában, hogy minden testet öltött dolgunk nemzője a gondolat, nemzője betegségeinknek, kudarcainknak, balsorsunknak is. Egészséges, konstruktív, harmonikus gondolatok egyensúlyt hoznak létre szervezetünkben éppúgy, mint körülményeinkben.
A gondolatok mögött erjedő, a gondolatokat inspiráló terhelések, a szervezet és a pszichikum determinált alkata csak látszólag teszik kezdet és vég nélkül való circulus vitiosusszá a démoni impulzusok és az azokból kialakuló gondolatok egymásra hatását. Valójában addig tart ez a görcsös összefonódás, míg a kezdeményezést és az uralmat a démoni elemek birtokában hagyjuk. Míg eltűrjük, hogy a kétes gyökerű, szubjektív értékek és ítéletek gazként burjánozzanak agyunkban, minden rendszer és irányítás híján olyan irányba sodródjanak, ahová a mélység vonzása vezeti őket.
Abban a pillanatban, amint kristályosan világos, valódi pszichikai és erkölcsi érdekeinket szolgáló gondolatokat helyezünk a destruktív formulák helyébe, oly módon, hogy azok kiszorítják a negatív hatásokat, gyökeres változás áll be életünk minden tendenciájában. Akkor is, ha bénító hajlamokkal születtünk, feltéve, hogy szervezetünkből még épségben hagytunk valamit.
Az oldó, gyógyító gondolatok megtalálása azért nehéz, mivel a személyiség démoni fertőzéstől kikezdett részei védekeznek a fénybe helyezés minden kísérlete ellen. A legintelligensebb embernél is szinte értelemzavar mutatkozik e pontokon. Úgy tűnik, a diagnózis bármilyen pontos meghatározása sem képes összekapcsolni az egyén tudatát a benne végbemenő folyamatok valódi természetével, márpedig az ellenszérumot e felismerésből neki magának kell kitermelnie. Erről az állapotról bármelyik pszichoanalítikus orvos és a lélek minden gyógyítója érdekes tényeket közölhet. Nyílvánvaló persze, hogy e rövidzárlatot, éppúgy, mint az érzékeny tltakozások, riadt elzárkózás, sértődött ellentámadás és önáltató fedő-történetek áradatát is a védekező ösztönélősdiek hozzák létre a gyógyszer hatástalanítására, amely létüket fenyegeti.
Mindazonáltal addig is, míg gyarapodó ismereteink, segítőtársaink, végül az önanalízis támogatásával rátalálunk egyéniségünk minden betegséggócának sajátos szellemi ellenszérumára, vannak bizonyos általános törvények, amelyeket belső és külső magatartásunkban sem szabad többé figyelmen kívül hagynunk. A lélek egészségének olyan törvényei ezek, mint a test elemi higiéniai szabályai. E törvényeket négy pontban foglaljuk össze.
1. A barátságtalan légkört árasztó embert taszító, láthatatlan örvény zárja körül.
2. A panaszkodó ember a legjobb szándékot is kimeríti. A panaszkodás vámpirizál, tehát ösztönösen elzárkóznak tőle.
3. A félelem és elkeseredés betegséget okoz, és balsorsot idéz fel.
4. A sérelmeit, fájdalmát, rossz állapotát maró szavakkal megfogalmazó, elégedetlen, türelmetlen ember folytonosan ismételt, szuggesztív dühkitöréseivel saját helyzetét teszi elviselhetetlenné, s előbb-utóbb végzetes bajokat zúdít magára.
...
Most nézzük meg, mi a kivezető út ebből a már eléggé krónikus állapotból!
Mindenekelőtt az, hogy megváltoztatjuk szemléletünk alapját. Nem a külső jelenségeket, hanem saját belső magatartásunkat ismerjük fel a bennünket ért sérelmek kiváltó okaként. Az élet rejtett, legmélyebb törvénye gyanánt állítjuk világképünk középpontjába a tételt, hogy a külső események mindig másodlagosak. Az ember szellemének és jellemének a történésekhez veló viszonylata határozza meg jó vagy rossz sorsát. Ez az átcsoportosítás rögtön és döntő módon megváltoztatja a belül uralkodó előállapotokat. ...
A módszer lényege, hogy erős érzéseket és zsarnoki gondolatokat még erősebb hatásokkal semlegesítsünk! Egyenlő erejű kívánság vagy passzív óhaj, hogy közérzetünk megjavuljon, magában nem hoz eredményt. Kellemetlen komplexumok áthangolássának művelete abban áll, hogy az érzeteket frekvenciaemeléssel csúsztatjuk át egy magasabb síkba.
Olyan esetben persze, ahol a depresszió oka évtizedes autoszuggesztió és helytelen életmód, csak fokozatosan lehet javulást elérni. Senki se várhatja azt, hogy húsz-harminc év alatt beidegzett rossz szokásaitól két nap alatt megszabadulhat. A helytelen irányba vezető medrek feltöltése sok önmegtagadással jár, s míg a gondolatáramok új, egészségesebb medreket vájnak maguknak, az is időbe telik. Mindenesetre ez a gondolatokon keresztül véghezvitt mágikus tendenciacsere éppen krónikus állapotoknál produkál meglepő változásokat. Fontos, hogy a fellépő kedvetlenségi érzetekkel erős elleningereket állítsunk szembe, valahányszor fellépnek. Nem szabad megengednünk, hogy akár egyetlenegyszer is reménytelen kesergés legyen úrrá rajtunk.
Végcélunk az, hogy gondolkodásunk villamos kapcsolótáblává váljék, melynek foggantyúit akaratunk irányítja.
Gondolataink determinálják körülményeinket. Az ember szellemi tevékenysége, fizikumának működése és sorsa között szoros kapcsolat áll fenn. Az idea ebben az összefüggésben nemző szerepét tölti be, és automatikus vonzás útján szabályozza a körülményeket. Aki sorsán, depresszóin, démoni kötésein úrrá akar lenni, annak úrrá kell lennie gondolatain. Szelleme egész mechanikáját meg változtatnia, végérvényesen száműzve onnan a félelmet és csüggedést.
A konstuktív, pozitív ember tudja, hogy útja különféle küzdelmeken, akadályokon át az önmegváltás célja felé vezet. Kitartás és akarat segítik előre, de megismerése és intuíciója irányítja.
Vigyázzunk ezért a szavakra, amelyek agyunkban elhangzanak!
Gondolkodni annyi, mint mágiát gyakorolni!


Szepes Mária

2012. január 7., szombat

Miért történnek velünk balesetek?

A balesetek mindig leállítást jelentenek. Azon a gondolati, és érzelmi úton be kellett fejezni a haladást -mondják az angyalok. Mert az addig élt valóság eltávolított a szívben élő Istentől. Minden balesetnek, különősen a súlyos baleseteknek, volt figyelmeztető előjele. Vagyis kisebb balesetek történtek előtte, legalább kettő. Mivel az egyén nem figyelt fel rá, megtörtént a leállítás. Az ágyban fekvés gondolkodásra készteti az egyént, mást sem tehet, hiszen nem tud mozogni. Ez az állapot kiragadja az eddig megszokott életéből, valóságából. A baleset idejében mindig gyógyulás történik, tudat átállítás, tudatmódosítás. Vagyis tudatilag újjá születik az egyén, új emberré vált. 
A lábadozás ideje alatt azt kell megtalálnia miben, és hogyan tudja a felszínre hozni, vagyis élhetővé tenni ezt az életébe belépő új energiát. Ez mindig gondolat átalakítást jelent, a dolgok, események, de legfőképpen a személy saját magával való kapcsolat szemlélésének új módját. Segítenek ebben azok a szervek, végtagok, testrészek amik megsérültek. 
Például,h a a láb sérült, a haladási irányon kell változtatni, esetleg felfelé, Istenhez. 
Ha a karok sérültek, a teremtés megvalósításban /munka/ az ölelést is be kell építeni a szeretetet. 
Ha a nyak sérült meg, akkor a szellemiséget, az Istennel való kapcsolatot kell átalakítani. 
Ha a máj,-a máj a sors szervünk,-sors átalakítást kell végre hajtani. 
Kulcscsont sérüléskor az egyén megkapta a kulcsot az új élethez. 
Vese sérülés,-a vese a kapcsolatok szerve,a kapcsolat önmagammal, a környezetemmel, és Istennel, új alapokra kell helyezni. 
Ha a gerinc sérül, a gerinc Istent szimbolizálja a testben, akkor Istennel való kapcsolatot kell új alapokra rakni. 
A lép sérülése, szellemi tartalékokat aktiválni/felvenni, a kapcsolatot a fénycsaláddal/. 
Hasnyálmirigy sérülés: az élet édességének megtalálása, és megélése. Életmód váltás. 
Fejsérüléskor, mivel érzékelő szerveink a fejen vannak a fül, a szem, a száj az orr, mind a bennünk élő Istennel, vagyis önmagammal való kapcsolat átalakítást jelöl. 
Agysérüléskor, mivel az agy az emberiség legfantasztikusabb számítógépe, az agy újra programozását kell elkezdeni Ez mindig azt jelenti, hogy az agyat meg kell nyitni a magasrendű gondolatok fogadására, és a velük való munkának. 
Gyomor sérüléskor a külvilág befogadásának minőségén kell változtatni. 
Emésztő rendszer, belek, a megemésztés energiáján kell változtatni, a gondolatok, érzések frekvenciáját kell megemelni. 
Genitáliák: az Istennel való összeolvadást, egyesülést kell új alapokra rakni. 
Keresztcsont: a keresztet, vagyis önmagam szenvedtetését, kínzását, az önsajnálatot, a bűntudatot kell kioldozni. 
Tüdősérülés: önmagamat kell felszabadítani, kiszabadítani gondolkodásom, érzelmeim börtönéből. 
Minden balesetet a személy magának köszönhet. A baleset jelöli még az Istennel és a fénycsaláddal való kapcsolat minőségének megváltoztatását is. Érzelmi és kommunikációs minőség váltást! Arra kérnek bennünket az angyalok, hogy fejezzük be végre a bizonytalankodást velük kapcsolatban. Vegyük végre tudomásul, hogy ők mindig jelen vannak és értünk vannak. Feladatuk az, hogy nekünk segítsenek, mert a család tagja vagyunk. Ugyanolyan angyalok vagyunk mint ők, csak mi elvállaltunk egy feladatot, ők pedig azt vállalták, hogy ezt a feladatot /emberből Istenné lenni/ segítenek megvalósítani. Tehát ez csoport munka. Bármi történik velünk azt velük együtt tudjuk megoldani. Eljött az idő, hogy erre tudatosak legyünk. Mégpedig azért, mert 2012 az emberi tudat váltás ideje. Ekkor Isten szeretetének magas frekvenciájú energiája érkezik a Földre, és addig alkalmassá kell lenni ezt az energiát, befogadni és lehorgonyozni a testen keresztül a Földbe. Ennek a munkának most van a folyamata, és benne vagyunk nyakig, senki nem lehet semleges. Ezért kérik forduljunk hozzájuk, adjunk végre engedélyt, hogy segíthessenek nekünk. Akár gondolatban, vagy hangosan, de kérjünk végre. Beszélni kell még a balesetben meghaltakról is. Az esetek túlnyomó többségében a környezetüknek akarják a figyelmét felhívni az Istennel való kapcsolat megváltoztatására, a személyes okuk pedig az, hogy abban a testben amiben addig élt a feladata végrehajthatatlan, és haza tér fényhazájába testet, és tudatosságot cserélni. Kitágított tudattal születik le újra, ami halála után már pár nappal meg is történhet. Ezért a gyászban, a fájdalomban, ezt az üzenetet Tőle át kell venni ! Ha ezt nem vesszük észre,értelmetlen volt a halála, -mondják az angyalok !


forrás: Adorján Zsuzsa

2012. január 5., csütörtök

A Mágikus Hold


Nincs még egy égitest, amely olyan közel lenne hozzánk, mint a Hold. Fénye bevilágítja az éjszakákat, megdobogtatja a szerelmesek szívét, a költőket pedig megható versek írására indítja.Köztudott, hogy a Hold határozza meg az árapály idejét, valamint a nők termékenységi ciklusát. Hatása azonban ennél sokkal szerteágazóbb.

Őseink is ismerték már a Hold hatását. Sőt, szinte egész életüket ehhez igazították. Akár egészségről vagy betegségről, evésről vagy ivásról, házról vagy kertről, földről vagy erdőről volt is szó, mindig a holdnaptárakhoz fordultak segítségért, hogy megtalálják a legmegfelelőbb időpontot ahhoz, hogy fáradozásaikat siker koronázza. Évszázados tapasztalatokra, alapos megfigyelésekre és az emberek kifinomult érzékenységére épül ez a tudás, melyet ma is hasznosíthatunk.

Holdfázisok

Földünk körüli keringése közben - amely csaknem egy hónapig tart - a Hold Földhöz és Naphoz viszonyított helyzete szerint négy fázison megy keresztül. Ezek mindegyikében különféleképpen hat életünkre.

- Újhold: Újholdnak nevezzük azt a konstellációt, amikor a Hold 2-3 napig majdnem pontosan a Föld és a Nap között helyezkedik el, így a Föld felé fordított oldala csaknem teljes sötétségben van. Földünk kísérője ilyenkor a Nappal azonos állatövi jegyben áll.
Újholdkor a természetben és az emberi életben is a kezdet, az újrakezdés energiái erősödnek. Ilyenkor érdemes a beteg fákat vagy növényeket megmetszeni, mert könnyebben regenerálódnak. Rendkívül alkalmas ez az időszak a méregtelenítésre, a salaktalanításra és a böjtölésre, valamint a rossz szokások, mint például a dohányzás vagy az alkoholizmus leküzdésére.
A sebészeti beavatkozásokat viszont lehetőleg kerülni kell, mert a sebek gyógyulása lassúbb.

- Növekvő Hold: A növekedés időszaka az első keskeny, balra nyitott holdsarló megjelenésekor veszi kezdetét. Az első negyedben a Hold mintegy 7 napon át, egészen a félhold állapot eléréséig közeledik a Földhöz. Majd keresztezi a Föld Nap körüli pályáját, és a következő 7 napban ismét távolodik a Földtől. Közben egyre csak hízik, mígnem a második negyed végén eléri a teliholdstádiumot. A növekvő Hold fázisában minden a felvétel, a belégzés, a növekedés jegyében áll. A pozitív hatások dominálnak. A természet magába szívja és elraktározza az energiát. A születések száma megnövekszik. A növényvilágban a talaj feletti növekedés a jellemző. Ideális időszak ez a vetéshez és az olyan növények elültetéséhez, melyek fölfelé törekednek és termést hoznak, pl. gyümölcsfák, virágok. Szervezetünk különösen fogékonnyá válik az őt erősítő, felépítő, gyógyító anyagokra és hatásokra. Könnyen felveszi, elraktározza és értékesíti azokat. Az öngyógyító erők is fokozottan működnek.
A tápanyagok szintén elraktározódnak, így a súlyproblémákkal küszködőknek ilyenkor ügyelniük kell arra, hogy mit és mennyit esznek.

- Holdtölte: A Hold Föld körüli útjának felénél egy-két napig éppen a Nappal áll szemben, mely egész látható felületét megvilágítja.
A Hold hatása ebben a fázisban érezhető a legegyértelműbben. A holdtölte az erős negatív és pozitív érzelmek időszaka. A statisztikák szerint a születések, a balesetek és az erőszakos cselekmények száma ilyenkor ugrásszerűen megnő.
A természetben ez a felvételről a leadásra való áttérés átmeneti állapota. Egyrészt a természet ilyenkor éri el felvevőképessége csúcspontját, tehát ideális időpont a tápoldatozáshoz vagy a trágyázáshoz. Másrészt az is előfordulhat, hogy a fák már attól elhalnak, ha néhány águk letörik.
Ilyenkor van itt a gyógynövények, különösen a gyógyító gyökerek begyűjtésének ideje, ugyanis gyógyerejük ilyenkor a legkoncentráltabb.
Szervezetünk gyakran nyugtalansággal és idegességgel reagál a holdtöltére. Az érzékenyebbek alvási zavarokról, mások különös álmokról és víziókról számolnak be.
Mivel a sebek erősebben és tovább véreznek, illetve lassabban és rosszabbul gyógyulnak, ha lehetséges, kerüljük el az operációt.

- Fogyó Hold: A Hold folytatja Föld körüli keringését, miközben ismét közeledik bolygónkhoz. A Nap által megvilágított hányada jobbról balra egyre csökken. Amikor 22 nappal újhold után megint keresztezi a Föld Nap körüli pályáját, már csak a fele látható. Az utolsó negyedben a jobbra nyitott holdsarló napról napra keskenyedik, míg ismét beköszönt az újholdfázis.
Ez a leadás, a kilégzés, az erők és az energiák kiáramlásának ideje. A fogyó Hold megszabadít a kétségektől, a szorongásoktól, és beteljesíti a pozitív érzelmeket. A természeti energiák a gyökerek felé irányulnak. A talaj felvevőképessége megnő, ilyenkor érdemes elvetni például a gyökérzöldségeket. A trágyázás és az öntözés is igen hatékony.
Szervezetünk csúcsformájában van. Nagy testi és lelki teljesítményekre vagyunk képesek.
A műtétek is sikeresebbek, mivel a sebek gyorsabban gyógyulnak.

Fel- és leszálló Hold

A fentieken kívül létezik még két, elsősorban a növényvilág számára fontos holdminőség is, melyeket érdemes figyelembe venni az orvosi beavatkozások optimális időpontjának meghatározásánál, vagy a háztartásban, munkánk hatékonyságának fokozására. Ezek a holdminőségek - egyébként semmi közük a holdfázisokhoz - a Hold csillagászati útjából adódnak. Földünk kísérője e pályája során bejárja mind a tizenkét ismert asztrológiai jegyet.
- A felszálló Hold: Keresztülhalad a téli és a nyári napforduló közötti jegyeken, tehát a Nyilason, a Bakon, a Vízöntőn, a Halakon, a Koson és a Bikán, illetve az Ikreken, ahol is eléri fordulópontját.
Ezt az időszakot a természetben a talaj feletti növekedés és fejlődés jellemzi. Ilyenkor a Föld leadja mindazt, amit felhalmozott. Itt a legmegfele-
lőbb alkalom a gyümölcsfák nemesítésére.
- A leszálló Hold: Keresztezi az összes jegyet júniustól decemberig, tehát az Ikreket, a Rákot, az Oroszlánt, a Szüzet, a Mérleget és a Skorpiót, illetve a Nyilast (fordulópont).
Ez az érés és a szüret ideje. A Föld életében a befogadás fázisa. A fejlődés a talaj alatt fokozódik, így ekkor legpraktikusabb például metszeni.

A holdfázisok és az egészség

Huszonnyolc napos pályája során a Hold végigvándorol az összes állatövi jegyen. Mindegyikben egy-két napig időzik. A holderők és az állatövi jegyekből kiinduló asztrológiai hatások kombinációjából különleges impulzusok keletkeznek, melyek elsősorban az emberi szervezet, de a kertészkedés és a földművelés szempontjából is igen jelentősek.
- A testrégiók: Minden egyes jegyhez tartozik néhány testtájék vagy szerv. Amikor a Hold éppen abban a jegyben jár, a hozzárendelt testrégiókat egyrészt rendkívül megviseli a nagy megterhelés, másrészt viszont különösen fogékonyan reagálnak a tehermentesítésre, az ápolásra és a kezelésre. A sebészeti beavatkozásokat ilyenkor ajánlott elkerülni.
- Piros napok - növekvő Hold: A Hold növekedése idején az érintett szervek, illetve testtájékok igen jól hasznosítják az építő és az erősítő anyagokat. Minél közelebb van időben a holdtölte, annál hatékonyabb a kezelés.
- Kék napok - fogyó Hold: A legalkalmasabb időszak a tisztító, a méregtelenítő és a salaktalanító kúrák elvégzésére. Minél kevesebb nap választ el az újholdtól, annál erősebb a hatás.

Táplálkozás

A megfigyelések szerint szervezetünk egyes időszakokban bizonyos táplálékokra - só, szénhidrát, zsír, fehérje - különös módon reagál. Gyakran előfordul, hogy egy meghatározott időpontban ezek meglepően könnyen felszívódnak és feldolgozódnak. Néha pedig éppen az ellenkezője történik. Ilyenkor az a legokosabb, ha elkerüljük ezeket az élelmiszereket.
Próbáljunk erre figyelni, ugyanakkor hagyatkozzunk saját tapasztalatainkra az ételek kiválasztásánál, nehogy például a túlságosan jó értékesítés miatt végül meghízzunk vagy betegek legyünk.
- Só: A földjegyek speciális sóminőséget hoznak létre.
- Szénhidrát: A vízjegyek a szénhidrátminőséget befolyásolják.
- Zsír: A levegőjegyek a zsiradékok hatását segítik elő.
- Fehérje: A tűzjegyek meghatározzák a fehérjeminőséget. Amikor a Hold ezekben a jegyekben tartózkodik, a fehérjetartalmú ételek serkentik a sejtfelépítést, fokozzák a fizikai erőt és a lelki energiát.

Időjárás

Az állatövi jegy, amelyben a Hold éppen jár, bizonyos mértékig meghatározza az aznapi időjárást.
- Hideg napok: A földjegyekre hűvös mikroklíma jellemző, akkor is, ha a levegő hőmérséklete magas. A felhők feloszlanak, a lehűlés érzékelhetővé válik, és jobban fázunk.
- Víznapok: A vízjegyek gyakran hoznak csapadékot. Még ha süt is nap, a talaj és a fű általában nedves, hűvös. Különösen növekedő Hold idején válik ez a hatás erőteljessé.
- Fénynapok: Amikor a levegőjegyek határozzák meg az időjárást, a fénysugárzás intenzívebbé válik. Borús napokon is szemmel láthatóan világosabb van.
- Meleg napok: Jó az alaphangulatunk, az időt kellemesnek, aránylag melegnek és enyhének érezzük a tűzjegyek hatásának köszönhetően. Ilyenkor szívesen kirándulunk.

Testápolás, háztartás

A testápolásra vonatkozóan is találhatunk néhány értékes információt a holdnaptárban.
- Hajvágás: A hajvágást mindig oroszlánnapokra időzítsük: ha ez fogyó Holdkor történik, a haj szerkezetében lényeges javulás várható, ha növekvő Holdkor, a haj sokkal gyorsabban nő. A zsíros, korpás haj, valamint a hajhullás kezelése is eredményesebb ezeken a napokon.
Lehetőleg ne menjünk fodrászhoz halak- vagy ráknapokon.
- Dauerolás: A szűznapokon a dauer szebb és tartósabb lesz.
- Lábmasszázs: A reflexzónamasszázs a halak napjain a leghatékonyabb.
- Bőrápolás: A tisztátlan és agyonstrapált bőr ápolását fogyó Holdkor gezzük. Ugyanez vonatkozik a pattanásokra, a mitesszerekre vagy a szemölcsökre is.
A bőrmegújító kúrákhoz viszont a növekvő Hold időszaka (különösen a baknapok) az alkalmasabb.
- Körömápolás: A manikűrözés is baknapokon történjen, mert ilyenkor körmeink ellenállóbbak.
- Takarítás: A nagytakarításhoz feltétlenül fogyó holdfázisba eső levegőnapokat válasszunk.
- Mosás: Fogyó Holdkor, víznapokon a ruha kevesebb mosószerrel is tisztább lesz.
- Pénzügyletek: Pénzügyeinket növekvő Hold idején, földnapokon érdemes intézni.


kissmonika.eoldal.hu

A Hold misztériuma



Amióta csak ember él a Földön, bámulja a Holdat, ami mindig változik, folyamatosan megújul, egyik éjszaka még keskeny sarló, majd fokozatosan növekszik, hogy teljes fényében pompázhasson, aztán fogyni kezd, és havonta egyszer teljesen eltűnik, majd kezdi elölről.

A Hold mint szimbólum a nőiség, a mély érzelmek, a tudattalan jelképe. De vajon van-e fizikai hatása ránk? Képes-e megbetegedni, avagy gyógyítani?

Köztudott, hogy a Hold tömegvonzása okozza az apály-dagály jelenséget. Kevésbé ismert tény, hogy ugyanilyen módon a szárazföldekre is hat, 30 cm a különbség a kontinentális dagály és apály szintje között.

A Hold és a hormonok
Elvileg a női hormonális ciklus is a Holdhoz igazodik. 29 és fél nap telik el két újhold között, ami megfelel egy ciklus időtartamának. Telihold idejére esik a termékeny periódus, újholdra pedig a menstruáció. Ez mára már szabálytalanná vált a tablettáknak és a stresszelt életmódnak köszönhetően. De az eredeti "menetrend" helyreállítható. Kísérletek bizonyítják, hogy a fény szabályozza a ciklust: ha egy nő egy éjszakát teljesen elsötétített szobában tölt, majd három egymást követő éjjel egy gyengén világító lámpa mellett alszik, a "terv"

helyreáll, újra szabályos, 29,5 napos lesz a ciklusa (feltéve, ha nem szed fogamzásgátlót). A fényt a tobozmirigy érzékeli, és ennek megfelelően irányítja a hormontermelést.

A madarak csak bizonyos holdfázisok idején gyűjtenek fészekanyagot. Régi kalendáriumokban találni olyan napokat, amelyek favágásra különösen alkalmasak, nem csak az évszak miatt, hanem mert a Hold megfelelő fázisban van. Talán ennek köszönhető, hogy minden konzerválás nélkül évszázadokon át fennmaradtak egyes régi faépületek. Annak idején a füvesasszonyok a gyógynövényeket is csak alkalmas időpontokban gyűjtötték, mivel azt tapasztalták, így a legjobb a hatásuk.

A 70-es évek végén egy amerikai pszichiáter, dr. Arnold Lieber a Hold hatásáról írt könyvében azt állította, hogy bizonyos emberek elektrolit- és hormonháztartásában telihold idején "dagály" áll be, és ennek következményei vannak a magatartásukban. A legtöbben teliholdas éjszakákon mindössze álmatlanul forgolódnak az ágyukban, de vannak, akik ölni is képesek ilyenkor.

Mi mikor ajánlott?
A biológusok és a fizikusok nagy része nevetségesnek tartja, hogy a Hold jelentős hatással bír az emberi szervezetre, szerintük mindössze az ezrelék néhány milliomod részének megfelelő súlyú lehet a befolyása, ez pedig gyakorlatilag elhanyagolható. Ugyanakkor két New York-i fizikus, Daniel Greenberger és Albert Oberbauser úgy találta, hogy a gravitáció kismértékű ingadozása is változásokhoz vezet az élő sejteket felépítő molekulák neutronjaiban. A tudomány tehát még nem mondta ki a végső szót holdügyben.



De addig is, amíg ezt megteszi, érdemes szemügyre venni az évszázados tapasztalatokat, amelyeket mai megfigyelések is megerősítenek, hiszen attól még, hogy egyelőre képtelenek vagyunk racionális magyarázatot találni bizonyos jelenségekre, ezek nem feltétlenül pusztán a képzeletünk szüleményei. Hippokratész például, akinek nevét máig őrzi az orvosi eskü, arra oktatta tanítványait, hogy a gyógyításhoz feltétlenül vegyék figyelembe a csillagok állását: "Aki anélkül gyakorolja a medicinát, hogy tekintetbe venné a csillagok járásának hatását, egyszerűen bolond." Úgy vélte, hogy a Hold állása jelzi egyes beavatkozások, operációk veszélyeit, és kihat a gyógyulás esélyeire is.



Szerinte ahhoz az állatövi jegyhez tartozó testrészek különösen érzékenyek, amely jegyben a Hold éppen tartózkodik, így azokat ebben az időszakban (ez két-három napot jelent egy-egy holdciklus alatt) operálni nem szabad, mert sokkal nagyobb a komplikációk veszélye, mint egyébként. Hacsak nem életveszélyes állapotban lévő betegről van szó, ezt a szabályt érdemes betartani. A Hold állását holdnaptárból tudhatjuk meg, vagy jó közelítéssel egy egyszerű gondolatmenetből is kiderül. Minden újholdkor és teliholdkor a Nap, a Hold és a Föld egy vonalban állnak. Újholdkor a Hold a Nap és a Föld között helyezkedik el, tehát ugyanabban a csillagjegyben áll, mint abban a hónapban a Nap, teliholdkor a Föld átellenes oldalain találhatók, így a Hold pont az adott hónap jegyével átellenes jegyben tartózkodik.

Most már van két biztos pontunk, a köztes intervallumot pedig úgy kell beosztani, hogy általában kétnaponta költözik a Hold a következő állatövi jegybe, néha három napig tartózkodik ugyanott, de ennél többet semmiképpen sem.

Jegyek és testrészek
Az állatövi jegyekhez tartozó testrészek a következők:
Kos - fej; koponya, arc, agy, az epehólyag és a mellékvese



Bika - nyak, tarkó, torok, mandulák, gége, hangszalagok, pajzsmirigy, középfül
Ikrek - vállak, karok, légcső, a tüdő felső része, csecsemőmirigy, mozgatóidegek és a négy felső hátcsigolya
Rák - nyelőcső, gyomor, máj, hasnyálmirigy, a nyálkahártyák, a tüdő alsó része, a női mell és az anyaméh, valamint a testnedvek egy része (nyál, gyomorsav)
Oroszlán - szív, vérkeringés, a plexus solaris, a hát, a gerinc, főleg az 5-9. csigolya, az alkar, a csukló és a szem, különösen a retina
Szűz - hastájék, emésztőszervrendszer általában, különösen a vékonybél és a harántvastagbél, lép, rekeszizom és a kézfej
Mérleg - deréktájék, a kiválasztószervek: vesék, vesemedence és a hólyag, a bőr és a női nemi szervek is a befolyása alatt állnak
Skorpió - a has alsó része, vastag- és végbél, húgycső és húgyhólyag, a nemi szervek, főleg a férfi nemi szervek, belső elválasztású mirigyek, valamint a verejtékmirigyek és az orr
Nyílas - csípőtájék, comb, medencetájék, keresztcsont, a vénák és a máj
Bak - térdtájék, csontrendszer, fogak, ízületek és a bőr
Vízöntő - alsó lábszár, boka, gerincvelő, központi idegrendszer
Halak - lábfej, lábujjak, nyirokrendszer és a tobozmirigy

(A Hold szervezetünkre gyakorolt hatásairól és a holdfázisokkal kapcsolatos ajánlásokról az Ideál Magazin 1999. januári számában találhat bővebb információkat!)

Fő az analógia
A távol-keleti gyógyítás szintén figyelembe veszi a Hold állását, a holdfázisokat. Számunkra lényegtelen, hogy vajon a Hold befolyásolja-e az emberi szervezetet, ugyanis nem a nyugati elme számára természetes okozati viszonyokat keresik, hanem az analógikus gondolkodás hívei.

Szerintük a Hold - mint minden más természeti jelenség - a pillanat minőségét jelzi, megmutatja, hogy mibe érdemes éppen belekezdeni, mi az, ami jól fog sikerülni, és mi az, amit inkább későbbre kell halasztani - mert harmóniában van a nagy egésszel.



Növő Hold idején például a testi folyamatok is a növekedés, felépítés irányában haladnak. Ilyenkor nagyon hatásos minden tápláló, erősítő kúra, ugyanakkor nem érdemes semmilyen, a test egy részének eltávolításával járó beavatkozást (például foghúzás) végezni, mivel a kelleténél jóval több vérzéssel jár.



Utóbbira a fogyó Hold időszaka kiválóan alkalmas, akárcsak a szervezet méregtelenítésére. Ha pedig fel akarunk hagyni egy rossz szokásunkkal, érdemes újholdkor belekezdeni a dologba, persze fontos, hogy nyomós okunk is legyen a leszokásra, mert különben a megfelelő holdfázis mit sem ér!

A legtöbb esetben jóval hatásosabbnak bizonyul a fogyó Hold idején végzett méregtelenítő kúra, mint egyébként. A holdállásra különösen a gyerekek reagálnak nagyon érzékenyen. Ugyanakkor vannak olyanok is, akik a holdfázisoktól teljesen függetlenül reagálnak a kezelésre. A fogászati rendelőkben is megsokszorozódik a betegek száma teliholdkor. Ilyenkor ugyanis gyakrabban kipottyan a tömés, és többeknél intenzív fogfájás jelentkezik.

Bika - nyak, tarkó, torok, mandulák, gége, hangszalagok, pajzsmirigy, középfül
Ikrek - vállak, karok, légcső, a tüdő felső része, csecsemőmirigy, mozgatóidegek és a négy felső hátcsigolya
Rák - nyelőcső, gyomor, máj, hasnyálmirigy, a nyálkahártyák, a tüdő alsó része, a női mell és az anyaméh, valamint a testnedvek egy része (nyál, gyomorsav)
Oroszlán - szív, vérkeringés, a plexus solaris, a hát, a gerinc, főleg az 5-9. csigolya, az alkar, a csukló és a szem, különösen a retina
Szűz - hastájék, emésztőszervrendszer általában, különösen a vékonybél és a harántvastagbél, lép, rekeszizom és a kézfej
Mérleg - deréktájék, a kiválasztószervek: vesék, vesemedence és a hólyag, a bőr és a női nemi szervek is a befolyása alatt állnak
Skorpió - a has alsó része, vastag- és végbél, húgycső és húgyhólyag, a nemi szervek, főleg a férfi nemi szervek, belső elválasztású mirigyek, valamint a verejtékmirigyek és az orr
Nyílas - csípőtájék, comb, medencetájék, keresztcsont, a vénák és a máj
Bak - térdtájék, csontrendszer, fogak, ízületek és a bőr
Vízöntő - alsó lábszár, boka, gerincvelő, központi idegrendszer
Halak - lábfej, lábujjak, nyirokrendszer és a tobozmirigy

(A Hold szervezetünkre gyakorolt hatásairól és a holdfázisokkal kapcsolatos ajánlásokról az Ideál Magazin 1999. januári számában találhat bővebb információkat!)

Fő az analógia
A távol-keleti gyógyítás szintén figyelembe veszi a Hold állását, a holdfázisokat. Számunkra lényegtelen, hogy vajon a Hold befolyásolja-e az emberi szervezetet, ugyanis nem a nyugati elme számára természetes okozati viszonyokat keresik, hanem az analógikus gondolkodás hívei.

Szerintük a Hold - mint minden más természeti jelenség - a pillanat minőségét jelzi, megmutatja, hogy mibe érdemes éppen belekezdeni, mi az, ami jól fog sikerülni, és mi az, amit inkább későbbre kell halasztani - mert harmóniában van a nagy egésszel.



Növő Hold idején például a testi folyamatok is a növekedés, felépítés irányában haladnak. Ilyenkor nagyon hatásos minden tápláló, erősítő kúra, ugyanakkor nem érdemes semmilyen, a test egy részének eltávolításával járó beavatkozást (például foghúzás) végezni, mivel a kelleténél jóval több vérzéssel jár.



Utóbbira a fogyó Hold időszaka kiválóan alkalmas, akárcsak a szervezet méregtelenítésére. Ha pedig fel akarunk hagyni egy rossz szokásunkkal, érdemes újholdkor belekezdeni a dologba, persze fontos, hogy nyomós okunk is legyen a leszokásra, mert különben a megfelelő holdfázis mit sem ér!

A legtöbb esetben jóval hatásosabbnak bizonyul a fogyó Hold idején végzett méregtelenítő kúra, mint egyébként. A holdállásra különösen a gyerekek reagálnak nagyon érzékenyen. Ugyanakkor vannak olyanok is, akik a holdfázisoktól teljesen függetlenül reagálnak a kezelésre. A fogászati rendelőkben is megsokszorozódik a betegek száma teliholdkor. Ilyenkor ugyanis gyakrabban kipottyan a tömés, és többeknél intenzív fogfájás jelentkezik.


forrás: kissmonika.eoldal.hu

2012. január 1., vasárnap

A lehetőség benned van




Él egy régi történet egy fiatalemberről, akinél hogy, hogy nem, de egy éjjel megjelent egy angyal és csodálatos dolgokról mesélt neki, amelyek az életben várnak rá. Minden lehetőség adott lesz számára, hogy hatalmas vagyonra tegyen majd szert, a társadalom megbecsült tagja lehessen, és egy gyönyörű nőt vegyen feleségül.

Emberünk egész életében várta, hogy az ígért csodálatos dolgok valóra váljanak, de nem történt semmi és végül egyedül, és szegényen halt meg. Amikor a Mennyország kapujához ért, meglátta az angyalt, aki sok-sok évvel ezelőtt meglátogatta álmában, és felelősségre vonta:

"Te hatalmas vagyont ígértél nekem, társadalmi rangot és gyönyörű feleséget. Egész életemben vártam, ... de nem történt semmi."

"Én neked nem ígértem ezt - válaszolt az angyal. - Én ezeknek a dolgoknak a lehetőségét ígértem neked, de te elmulasztottál élni ezekkel a lehetőségekkel."

Az ember megdöbbent.

"El sem tudom képzelni, miről beszélsz!" - mondta.

"Emlékszel, egyszer volt egy ötleted, de te féltél, hogy nem sikerül, ezért nem tettél semmit? - kérdezte az angyal.

Az ember bólintott.

"Mivel te visszautasítottad a megvalósítást, az ötletet néhány év múlva egy másik embernek adták, aki nem ijedt meg a nehézségektől, és ha visszaemlékszel, akkor ez az ember az egyik leggazdagabb ember lett a környéken."

"És arra emlékszel-e, - folytatta az angyal - volt egy eset, amikor a várost óriási pusztítás érte, sok ház romba dőlt, sok ezer ember nem tudott szabadulni a romok alól. Neked lehetőséged lett volna segíteni a bajba jutottakon és a túlélőket kimenteni, de te féltél, hogy ha elmész otthonról, akkor betörnek hozzád és kirabolják a házadat, ezért nem mentél el segíteni a hívó szóra, hanem otthon maradtál."

Az ember szégyenkezve bólintott.

"Ez egy hatalmas lehetőség volt, hogy száz és száz ember életét megmentsd, a város összes életben maradt lakója tisztelt volna téged." - mondta az angyal.

"És emlékszel arra az asszonyra, arra a fekete hajú nőre, aki neked annyira tetszett? Nem hasonlított egyik nőre sem, akikkel korábban, vagy későbbi életedben találkoztál, de azt gondoltad, hogy sose menne férjhez egy olyan emberhez, mint te, féltél, hogy elutasít, és elmentél mellette."

Az ember újra bólintott, de már sírt.

"Igen barátom, - mondta az angyal - ő a feleséged lett volna, vele sok gyermeket neveltetek volna, vele igazán boldogságban éltél volna egész életedben."

- Hasonló lehetőségek mindannyiunknak adódnak az életében, de gyakran, ehhez a történetbeli emberhez hasonlóan, mi is megengedjük, hogy a félelem felülkerekedjen rajtunk, és megzavarjon bennünket, hogy éljünk a lehetőségekkel.

Mi nem megyünk oda másokhoz, mert félünk az elutasítástól, mi nem beszélünk az érzéseinkről, mert félünk, hogy kinevetnek bennünket, és nem bízzuk rá magunkat más emberre, mert félünk a fájdalomtól, ha elveszítjük.

De még nincs veszve semmi. Mi még életben vagyunk. Elkezdhetjük kihasználni az előttünk álló lehetőségeket. Mi elkezdhetünk létrehozni lehetőségeket saját magunk számára.

Csakratisztítás



Lélegezz mélyeket, majd, ahogy a levegőt kiengeded, fújj ki minden rosszat magadból. Érezd is, hogy eltávozik a negatív érzéseket adó rezgés belőled, felemelkedsz és egyre jobban érzed magad. Könnyű, lebegő érzések ezek.

Most növessz talpadból és a Gyökércsakrádból gyökereket és növeszd le jó mélyen a földbe, Föld anya szellemtestébe. Azért oda, hogy segíthesd őt a felemelkedésében. Majd amikor a középpontot elérted, mondj köszönetet mindazért a Föld anyának, ami hálára ad neked okot. Érezz hálát a szívedben azért a sok-sok jóért, amit kapsz tőle.

Érezd, amint az ő szeretetenergiája fényes, vörös színben, felkúszik gyökércsakrádba, ami nemi - szerved és a feneked nyílása közt helyezkedik el. Ez az energia központod felel a világban betöltött helyedért. Jelentsd ki hangosan: Az vagyok aki vagyok. Helyemen vagyok. Érezd amint megtelsz Földanya vörös fényenergiával, harmonizálódik benned.

Majd a Földanya energiája most narancsos-vöröslőszínnel feljebb hatol testedben és megtölti Szex csakrádat. Ez a köldököd alatt, 4 ujjnyira van. És ez az erőközpontod felel párkapcsolatodért, többek között. Érezd, hogy szeretteiddel minden harmonikus, békés. Jelentsd ki hangosan: Minden rendben van. Kapcsolataim harmonikusan működnek. És ez így van.

Ezután az energia a Napfonatcsakrádba emelkedik, ami a köldököd fölött 4 ujjnyira helyezkedik el. Napsárga fénnyel tölti fel ezt a központodat is. Az életed középpontjába kerülsz, ahogyan harmonizálódik Napfonat csakrád. Érezd amint megerősödsz, és bizakodóan tekintesz a világba. Jelentsd ki: Erős, egészséges vagyok.
Majd a fény tovább kúszik Szívcsakrádba. Kitárod magadat Földanya Smaragdszínú fényenergiájának:) És érezd az áramló szeretetet közted és a téged körülvevő világod között. Jelentsd is ki hangosan: Szeretek és szeretve vagyok. És ez így van.

Majd Földanya kék szeretetenergiája a Torokcsakrádba kúszik fel. Ez az erőközpontod felel a kommunikációdért. Ahogyan megérteted magadat a világban. Az önkifejeződésedet hangosan add magad tudtára. Jóban vagyok magammal, a világban mindenkivel. És megértem magam és az embereket. Majd feljebb kúszik ez a fényes, szeretetenergia Harmadikszem csakrádba és már Indigó színe van. Amikor ez az erőközpontod is harmonikusan működik, tudsz látni majd. Belső látásod intuíciód működik és a múlt- jelen-jövő egysége vesz majd körül.

És most a Földanya fényenergiája megérkezett Fejtetődre, a Korona csakrádhoz. Ez a csakrád ezüst, arany, fehér és bíbor színekben pompázik. Itt már megéled az Egységet, amikor harmonikusan működik ez az erőközpontod. Földanya fényenergiája most kilép Koronacsakrádból és te a megnövesztett csápjaiddal melyek az Ég felé törnek, leemeled Égi atya energiáját magadba. Felfelé megy Földanya energiája lefelé jön az Ég energiája, szívedben találkoznak és összeolvadsz ebben a lágy közegben. Érezd az Itt és Most pompás érzetét. Lásd magad boldog, boldog emberként. Erős, gazdag, szerető, bátor vagy. És ez így van.

Majd amikor úgy érzed feltöltődtél, húzd vissza gyökereidet, csápodat és lassan számolj el 5.-ig. Mikor az 5.-ös számhoz érsz, nyisd ki szemed és érezd magad teljesen jól.

Belső érzék



Egy kisfiú megállás nélkül vakarta a fejét. Egy nap ránézett az apja, és megkérdezte:

- Fiam, miért vakarod folyton a fejedet?

- Hát – felelte a fiú –, azt hiszem, azért, mert én vagyok az egyetlen, aki tudja, hogy viszket.

Ez a belső érzék! Csak te tudsz róla. Senki más nem tudhatja. Kívülről nem látható. Ha fáj a fejed, csak te tudsz róla, nem tudod bebizonyítani. Ha boldog vagy, csak te tudsz róla, nem tudod bebizonyítani. Nem teheted ki az asztalra, hogy bárki megvizsgálhassa, szétszedhesse, kielemezhesse.

A belső érzék valójában annyira belső, hogy még a létezését sem tudod bizonyítani. Ezért tagadja szüntelenül a tudomány, de a tagadás nem emberi. Még a tudósok is tisztában vannak vele, hogy amikor szeretetet éreznek, az egy belső érzés. Valami van ott! Nem egy dolog, nem egy tárgy, nem lehet kitenni mások elé – mégis ott van.

A belső érzéknek megvan a saját érvényessége. Tudományos neveltetésük miatt azonban az emberek elveszítették a bizalmat belső érzékükben. Másoktól függnek. Méghozzá olyan erősen, hogy ha valaki azt mondja: „Nagyon boldognak tűnsz”, azonnal boldognak érzed magad. Ha húszan úgy döntenek, hogy boldogtalanná tesznek, elérik, hogy boldogtalan legyél. Mindössze egész nap azt kell ismételgetniük: „Olyan boldogtalannak, olyan szomorúnak látszol. Mi a baj? Meghalt valaki, vagy mi?” Te pedig gyanakodni kezdesz: oly sokan mondják, hogy boldogtalan vagy, hogy talán tényleg annak kell lenned.

Mások véleményétől függsz. Olyan erősen függsz mások véleményétől, hogy elveszítenél minden kapcsolatot a belső érzékeddel. Ezt a belső érzéket újra fel kell fedezned, mert mindaz, ami csodálatos, ami jó, ami isteni, az a belső érzéken keresztül érezhető.

Ne engedd, hogy befolyásoljon az emberek véleménye. Inkább kezdj el befelé figyelni... engedd, hogy a belső érzéked szóljon hozzád. Bízz benne. Ha bízol benne, növekedésnek indul. Ha bízol benne, azzal táplálod, azáltal megerősödik.

Vivekánanda elment Rámakrisnához, és azt mondta:

- Nincs Isten! Be tudom bizonyítani, hogy nincs Isten!

Nagyon logikus észjárású, szkeptikus férfi volt, kitűnő képzést kapott a nyugati filozófiákból. Rámakrisna tanulatlan, írástudatlan ember volt.

Rámakrisna így felelt:

- Jól van, bizonyítsd be!

Vivekánanda sokat beszélt, előhozta az összes bizonyítékot, amellyel rendelkezett. Rámakrisna meghallgatta, majd azt mondta:

- Márpedig a belső érzékem azt mondja, hogy Isten létezik, és ez a legfelsőbb tekintély. Minden, amit mondasz, csak érvelés. Mit mond a belső érzéked?

Vivekánandának ez eszébe sem jutott. Megvonta a vállát. Könyveket olvasott, érveket gyűjtött, bizonyítékokat mellette és ellene, és e bizonyítékok alapján próbálta eldönteni, vajon létezik-e Isten vagy sem. De befelé nem tekintett. Nem kérdezte meg a belső érzékét. Ostobaság, de a szkeptikus elme ostoba, a logikus elme ostoba.

Rámakrisna azt mondta:

- Az érveid nagyszerűek, nagyon élveztem őket. De mit tehetnék? Én tudom! A belső érzékem azt mondja, Isten létezik. Ahogy a belső érzékem megmondja, ha boldog vagyok, ha beteg vagyok, ha szomorú vagyok, ha fáj a gyomrom, ha ma nem érzem jól magamat, úgy a belső érzékem azt is megmondja, hogy Isten létezik. Nincs mit vitatkozni róla.

És Rámakrisna azt is mondta:

- Nem tudom bebizonyítani, de ha akarod, megmutathatom.

Korábban senki sem mondta Vivekánandának, hogy Istent meg lehet mutatni. De mielőtt egyetlen szót szólhatott volna, Rámakrisna felugrott – igen heves ember volt –, felugrott, és rátette a lábát Vivekánanda mellkasára! És akkor történt valami, megindult valamiféle energia, és Vivekánanda három órára transzba esett. Amikor kinyitotta a szemét, immár egészen más ember volt.

Rámakrisna megkérdezte tőle:

- Na, most mit mondasz? Van Isten, vagy nincs? Most mit mond a belső érzéked?

Vivekánanda olyan nyugalmat, olyan csendességet érzett magában, amilyet azelőtt még soha. Olyan öröm volt a bensőjében, olyan kellemes érzés, olyan túlcsorduló boldogság...

Meg kellett hajolnia, megérintette Rámakrisna lábát, és így felelt:

- Igen, van Isten.

Isten nem egy személy, hanem a jólét, az otthonosság legteljesebb érzése, annak legteljesebb érzése, hogy: „Ehhez a világhoz tartozom, és ez a világ hozzám tartozik. Itt nem vagyok idegen, nem vagyok kívülálló.” A legvégső, létfontosságú érzése annak, hogy: „Nincs választóvonal köztem és a teljesség között.” Ez a tapasztalat Isten. Ez a tapasztalat azonban csak akkor lehetséges, ha engeded működni a belső érzékedet.

Engedd működni! Adj számára annyi lehetőséget, amennyit csak tudsz. Ne tekingtess folyton külső tekintélyek felé, és ne keress külső véleményeket. Légy egy kicsit önállóbb. Erezz többet, gondolkodj kevesebbet.

Menj, nézd meg a rózsákat, és ne csak papagájként szajkózd: „Milyen gyönyörűek!” Ez talán csak egy vélemény, mondták neked az emberek, gyermekkorod óta ezt hallod: „A rózsa gyönyörű, csodálatos virág.” Ezért, amikor rózsát látsz, gépiesen elismerted: „Milyen csodálatos!” De valóban úgy is érzed? A belső érzéked mondatja veled? Ha nem, ne hangoztasd!

Nézz fel a Holdra, és ne mondd, hogy szép, hacsak nem a belső érzéked súgja. Meglepetten látod majd, hogy az elmédben hordozott dolgok kilencvenkilenc százaléka kölcsönzött. És a kilencvenkilenc százalék limlom között elvész, elsüllyed a belső érzék egy százaléka. Ne akarj jól értesült lenni. Fedezd fel a belső érzékedet!

A belső érzék által ismerhető meg Isten.

Hat érzék létezik: öt külső; ezek a világról nyújtanak tájékoztatást. A szem a fényről mond valamit; szem nélkül nem ismernéd a fényt. A fül a hangokról mond valamit; fül nélkül semmit sem tudnál a hangokról. És van egy hatodik, a belső érzék, amely önmagadról és a dolgok legvégső forrásáról mutat meg és mond el valamit. Ezt az érzéket kell felfedezned.

A meditáció nem más, mint a belső érzék felfedezése.

A világ legerősebb félelmét mások véleménye ébreszti. Abban a pillanatban azonban, hogy nem félsz többé a tömegtől, nem leszel többé birka – oroszlánná változol. Hatalmas bömbölés tör fel a szívedből, a szabadság üvöltése.

A Buddha ezt valóban oroszlánüvöltésnek nevezte. Ha egy ember eléri a tökéletes csend állapotát, bömbölni kezd, mint egy oroszlán. Első ízben ismeri meg, mi a szabadság, mert nem lesz benne többé félelem mások véleményétől. Nem számít, mit mondanak az emberek. Nincs jelentősége, hogy szentnek vagy bűnösnek tartanak-e; az egyetlen és kizárólagos ítélőbírád Isten. És Isten nem egy személyt jelent; Isten egyszerűen az egész univerzum.

Nem ember előtt kell számot adnod; hanem a fák, a folyók, a hegyek, a csillagok, az egész univerzum előtt. És ez a mi univerzumunk, a részei vagyunk. Fölösleges félned tőle, semmit sem kell rejtegetned előle. Igazság szerint, ha megpróbálnád, sem tudnál elrejteni semmit. A teljesség már tud róla, a teljesség többet tud rólad, mint te magad.





Osho (Bátorság)